Перник чества днес ден на града

88658
Перник чества днес ден на града

Перник чества днес ден на града. Празникът ще започне със Света литургия в чест и памет на Св.Иван Рилски, смятан за закрилник на Перник. Празнично дефиле ще премине от централния пернишки храм до паметника на Рилския светец в центъра на града.

Пред Двореца на културата тържествено ще бъде издигнат националният трибагреник, също и връчени наградите "Перник" - 2014г. за принос в сферата на здравеопазването, социалната дейност, образованието, културата, медиите и бизнеса.

Перник остава без кмет

ЦИК обяви кмета на Перник Росица Янакиева за народен представител след предсрочните парламентарни избори, провели се на 5 октомври. С т...

През целия ден Регионалният исторически музей, Подземният минен музей и крепостта Кракра ще бъдат отворени за посетители. В галерия "Любен Гайдаров" ще бъде открита изложба "Перник в творчеството на пернишките художници", гостите на Подземния минен музей ще могат да видят експозицията "Непознатият Перник". Изложба ще бъде подредена и в местността "Св. Спас", смятана за сакрално място в града. Специално за празника гражданите ще бъдат поздравени с концерт на фолклорен ансамбъл от сръбския град Лесковац, както и с фолклорна китка от пернишки ансамбли.

На младежка сцена изкуството си ще покажат местни солисти и състави. Вечерта присъстващите на празника ще видят спектакъла "Хроники за Перник", посветен на 85 -годишнината от обявяването на Перник за град, след което концерт ще има естрадната певица Тони Димитрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Св. свещеномъченик Сава Стратилат
Св. свещеномъченик Сава Стратилат

На 24 април 2024 г. църквата почита Св. свещеномъченик Сава Стратилат. Произход Свещеномъченик Сава бил по произход гот. Той живял през времето...